ACB in een notendop

Zoals zoveel andere vliegclubs, verspreid over de gehele wereld, vind je ook in onze club mensen die zich verbonden voelen door hun passie en enthousiasme voor het vliegen, en die wensen in een kameraadschappelijke sfeer hun sport te beoefenen. Onze club staat open voor iedereen die interesse heeft voor de luchtvaart.

Je kan bij ons terecht voor een gezellige babbel met uitzicht op de vliegbewegingen, maar uiteraard ook om het brevet van piloot te behalen of om, als reeds gebrevetteerd piloot, uw hobby te beoefenen in een aangenaam kader.

Onze club heeft sportvliegtuigen en ultralights ter beschikking, met vermogens tussen 80 en 180 PK met twee tot vier zitplaatsen. De toestellen zijn van het type Piper P28A, geroemd voor hun voorbeeldige vliegeigenschappen en legendarische betrouwbaarheid. Onze ULM opleidingsvliegtuigen zijn op maat uitgerust en geconfigureerd om aan onze specifieke eisen te kunnen voldoen. Het opleiden van piloten is één van ons doelstellingen.

Aëro Club Brugge is dan ook een erkend geregistreerde vliegschool en stelt meer dan 48 jaar ervaring in scholing en sportvliegen ter beschikking van haar leden. Onze instructeurs zijn beroepspiloten die er hun missie van gemaakt hebben om hun kennis over te brengen aan iedereen die gebeten is door de vliegmicrobe. Vraag naar onze aparte folder en informeer u verder bij ons aan de balie in ons clubhuis op het vliegveld van Ursel. We staan te uwer beschikking .
U kunt ook steeds telefonisch of per email bij ons terecht met eventuele vragen over de werking van de club of omtrent het lidmaatschap

Historiek

Een vliegclub oprichten is geen evidente gebeurtenis... Er is een vliegplein, een clubhuis, loodsen en één of meerdere vliegtuigen nodig om dergelijke vereniging te kunnen opstarten. Dankzij de inzet en durf van een aantal verbeten luchtvaartfanaten werden de nodige fondsen bijeengesprokkeld en op 27 januari 1969 zag Aero Club Brugge officieel het levenslicht.

Voor het eerst in de geschiedenis van de sportvliegerij wisten de oprichters, na onderhandelen met de legertop, een NATO-vliegveld als thuisbasis in gebruik te nemen. Aero Club Brugge heeft in de voorbije jaren meer dan 450 mensen die vliegkunst aangeleerd.

Ons eerste lestoestel de OO-TOT. Met dit toestel hebben meer dan 350 piloten hun eerste solo gemaakt. Het toestel vloog meer dan 7800 uren met 29.500 landingen, en is sinds 2002 op rust gesteld.

Sterke punten

Veiligheid op de eerste plaats. ACB vliegt met toestellen die dankzij hun vliegeigenschappen ook zeer geschikt zijn voor training. Onberispelijk onderhoud en regelmatige controles zorgen voor een maximale veiligheid : in 48 jaar geen ongevallen door technische mankementen. De vlieginstructeurs zijn ervaren beroepspiloten.

De “beste service aan de best mogelijke prijs”. Democratische prijzen voor lesvliegtuig en instructeur. Tarieven in functie van gekozen toestel ULM of PPL : 80 PK tot 180 PK Kostendelend vliegen met collega’s.

Flexibiliteit voor onze vliegende leden. Geen lange reserveringstijden van de vliegtuigen : 90% kans dat je zelf zonder eerdere reservering nog dezelfde dag de lucht in kunt. De theoretische – en praktische opleidingen en hun spreiding worden op de persoonlijke mogelijkheden en verwachtingen van de leerlingen afgestemd. Theoretische opleiding in klassysteem of via gecertifieerd “distance learning”. On-line reserveringen van vluchten en/of instructeurs. Web-based "leden-corner" met alle noodzakelijke clubinformatie, meldingen en inschrijvingen op evenementen.

Een ruim aanbod voor onze bezoekers en sympathiserende leden. Ons gezellig clubhuis “ Four Seasons” biedt een warm onthaal met een vleugje retro, ver weg van de alledaagse zakelijheid. Leuke “Vlieg en Smul” activiteiten. Uitstappen en bezoeken aan bv luchthavens, flightsimulatoren,

Een gezellige en ongebonden clubsfeer. Ervaringen uitwisselen met collega-vliegers. Democratische prijzen aan de bar Leuke uitstappen en evenementen

Onze Vloot

OO-IFR Piper P-28-181