top of page

LEREN VLIEGEN

Heb je de vliegmicrobe te pakken maar nooit de stap gezet? Bij Royal Aero Club Brugge kan zowel jong als oud de opleiding tot piloot volgen. Je kiest voor een ULM of PPL opleiding tot gebrevetteerd piloot. Voor beide opleidingen heeft Royal Aero Club Brugge toestellen beschikbaar. Meer info over beide opties vindt je op deze pagina. Wens je graag nog meer informatie of een kennismakingsvlucht? Schrijf je in voor 'piloot voor 1 dag' of contacteer ons voor verdere informatie.

Een Ultra Licht Motorvaartuig of ULM is een klein vliegtuig voor een of twee personen. Het heeft speciale vereisten zoals een lage landingssnelheid en een lichte massa. Er mag gevlogen worden in ongecontroleerd luchtruim. De licentie is nationaal uitgegeven door DGLV en is geldig in België. 

2019-04 doelland kurt_resized.jpg

Een Private Pilot Licence of PPL is een licentie waarbij men de bevoegdheid heeft om met een eenmotorig vliegtuig te vliegen. De licentie wordt uitgegeven door EASA en is geldig in alle Europese landen. Deze licentie kan gebruikt worden om een verdere carrière in de luchtvaart uit te bouwen.

icon PPL plane

KENNISMAKING

In het weekend en op feestdagen kan je langskomen op de club voor een persoonlijke kennismaking of meer informatie. Instructeurs en leden zijn zeker aanspreekbaar en helpen je met plezier verder. Je kan de sfeer al even opsnuiven terwijl je naar de vliegactiviteiten kijkt.

 

Een andere manier is om via het "piloot voor 1 dag" evenement mee te draaien met de club. Je krijgt een uitgebreide infobriefing en volgt de vliegactiviteiten. Er is een vlucht voorzien voor de deelnemers en al jouw vragen worden onmiddellijk beantwoord.

 

Heb je nog steeds vragen? Neem via het formulier hiernaast contact op om een persoonlijk en gericht antwoord te krijgen.

Steunend lid worden van ACB Jaarlijkse bijdrage van 50€  
Aankoop voordelig drankkaart

Leden prijs bij Betaalde Evenement

Contacteer ons

Succesvol verzonden

PILOOT VOOR 1 DAG

opleiding.JPG

Via het evenement 'piloot voor 1 dag' kan je zelf ontdekken of een vliegopleiding iets voor jou is. Je krijgt een korte theoretische uitleg van een instructeur over enkele algemene luchtvaartvakken. Je krijgt ook de kans om in één van de clubtoestellen een echte vlucht te ervaren. Onder begeleiding van de instructeur neem je het "stuur" zelf in handen. Na de vlucht wordt een briefing voorzien met een advies voor jouw individueel traject en een kleine inhoudelijke briefing over de club.

nav planning.jpg
bottom of page